skip_main skip_menu skip_search

Naša zgodba

Začetki

Calibra team - obr

Calibra - Češka znamka živalske hrane temelji na skupnem delu večih skupin veterinarjev, ki so bili (in so) naši navdušeni kolegi in prijatelji.

Konec devetdesetih let je dr. Jaromír Koudela, napredni veterinar in poslovodja, uspel ustanoviti veterinarsko distribucijsko podjetje Noviko.

To podjetje je ustvarilo navdušenje in skupno delo sedmih prijateljev, 5 pa je bilo bivših študentov Univerze za veterino in farmacevtske znanosti v Brnu. To je bila izjemno ustvarjalna skupina, ki je rasla tako hitro kot podjetje samo.

Ljubljenčki so na prvem mestu pri Calibri
calibra o nas mazlicci_edit

Prijatelji (tudi najboljši), družinski člani, prijatelji, sorodne duše… vsi pozitivni sinonimi, na katere morda pomislite. V Calibri smo veliko časa preživeli s hišnimi ljubljenčki, tako za poslovne namene kot za užitek. Zato je zdravje psov in mačk vedno na prvem mestu. Hišni ljubljenčki so naša največja motivacija ter svetovalci in kritiki.

Nadaljnji razvoj

Blagovna znamka Calibra je doživela velik in uspešen razvoj. Njen asotriman trenutno zajema linijo superpremium in premium živalske hrane ter najljubših prigrizkov Joy. Ponosni smo, da lahko ponudimo tudi veterinarske diete, ki po kakovosti sestave postavljajo velike zahteve.

Iz ekipe Calibra smo ponosni, da svoje izdelke izvažamo v več kot 20 držav po vsem svetu, prav tako pa tudi to, da se naše mednarodne ekipe držijo istih vrednot in pripravljenosti kot konec devetdesetih v Brnu. Tako si še vedno prizadevamo za razvoj vrhunskih izdelkov za hišne ljubljenčke, zdaj tudi po vsem svetu.

Znamka Calibra

calibra-logo-claim jpg

Ideja o lastni blagovni znamki živalske hrane sega v leto 2001. Kljub temu, da ta ideja ni posebej iznajdljiva, je bila glavna razlika jasna vizija. Skrb za hišne ljubljenčke in njihovo zdravje je bila vedno gonilo te mlade skupine veterinarjev; zato so ustanovitelji podjetja od začetka naredili jasno vizijo. Obstajajo številni poceni izdelki za ustrezne cene. Vendar je zaželeno, da se osredotočimo na kakovost in spodbujamo zdravo in dolgo življenje hišnih ljubljenčkov, ki jih obkrožajo njihovi lastniki.

To je možno zahvaljujoč usklajenemu sodelovanju med ekipami, ki jih sestavljajo strokovnjaki za prehrano in zdravje živali, laboratorijska diagnostika, veterinarji s praktičnimi izkušnjami, tehnologi in specialist za proizvodnjo, oblikovalci itd. Dobro uravnotežene formule Calibra so stabilen rezultat odličnega in dolgoročnega sodelovanja vodilnih specialistov npr. z veterinarskih univerz na Dunaju in v Berlinu ali laboratorijskih in razvojnih inštitutov na Češkem.